AVD TEKNOLOJİ OFİSİ

Avd teknoloji ofisi
Menar Yapı’nın ofis projesi AVD Teknoloji , Mimarlık Yıllığı 2021 İçin Seçilen Projeler arasında yer aldı.
https://www.arkitera.com/proje/avd-teknoloji-ofisi-ic-mekn-tasarimi/
2021 yılında inşaatı tamamlanan 48 projenin seçildiği Türkiye Mimarlık Yıllığı 2021’de bu yıl 28 mimari, 15 iç mekan, 3 kentsel tasarım/peyzaj ve 2 restorasyon/yeniden işlevlendirme projesi yer alıyor. Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından düzenlenen ve Roca desteğiyle derlenen Mimarlık Yıllığı son bir yılda Türkiye’de üretilen yapılı çevreyi tartışmaya açmayı, sergilemeyi ve belgelemeyi amaçlıyor. Devrim Çimen, Enise Burcu Derinboğaz, Lale Özgenel, Emre Özer ve Ertuğ Uçar’dan oluşan seçici kurul tarafından değerlendirilen 130 proje arasından 48 tanesi yıllığa girmek ve sergilenmek üzere seçildi.
AVD Teknoloji Ofisi İç Mekan Tasarımı
AVD Teknoloji Ofisi, İstanbul Fikirtepe’de bulunan Business İstanbul ofis yerleşkesi içinde, BK BAU Architects tarafından tasarlandı ve MENAR YAPI’NIN uzman kadrosunca hayata geçirildi. Toplam 115 m2’lik bir alana sahip olan ofiste; giriş alanı ve resepsiyon, 1 toplantı odası, 2 yönetici odası, muhasebe bölümü, mutfak ve ortak çalışma alanı bulunmaktadır.
Toplam metrekarenin, 35 kişilik kullanıcı için az olması nedeniyle, kullanıcıların daha etkin bir şekilde değerlendirebileceği tesadüfi olmayan işlevsel çalışma alanları oluşturmak tasarım kararlarını yön veren unsurlardan biri olmuştur. İhtiyaç duyulan depolama alanları da kompakt olan bu plan şemasına dahil edilmiştir.
Ofis giriş kısmında kullanıcıyı, metal yüzeylerden oluşan resepsiyon ve gizli depolama alanları karşılamaktadır. Mekanın çekirdeği işlevi gören depolama alanları metal görünümüyle işletim sistemlerinin ham haline referans vermektedir. Cam paneller, metal ara bölücü işlevi gören çekirdek boyunca devam eden kavisli şema ile mekanın akışkanlığı sağlanmak istenmiştir. Teknoloji Ofisi olması nedeniyle esinlenilen baskı devre kartlarındaki veri akışını temsil eden bu kavisler, koridorlarda hareket eden kullanıcılar tarafından benzer bir deneyimin yaşanması için tasarlanmıştır.
Baskı devre kartlarında bulunan akış şeması; karşılama alanında yer alan metal pano ve ana çalışma ofisi bölümünde bulunan metal bölücü duvar üzerine dekoratif amaçla işlenerek de tasarım referansının güçlü bir ifadesi yakalanmak istenmiştir.
Teknoloji şirketi Apple’ın 1976 yılında ürettiği, ilk ‘Kişisel Bilgisayar’ olarak da literatüre geçen bilgisayarın ana malzemelerinden biri olan kontra plak, AVD Teknoloji Ofisi’nin ana konseptlerinden biri olmuştur. Ofiste yer alan ahşap mobilyalar Apple bilgisayarın orijinal rengi referans alınarak tasarlanmıştır. Özel olarak tasarlanan mobilyalar, malzemenin rengi dolayısıyla çalışma alanlarında sıcak bir atmosfer oluşmasına olanak sağlamıştır. Ahşap Kontra plakların, yer yer metalle kurgulanması sağlanarak bu konseptin görsel anlamda tanımını oluşturmak öngörülmüştür.
Bütün malzemeleri beyaz renkle boyanan açık tavan, ofisin teknik ihtiyaçlarını karşılayan sistemlerin göz önüne serilerek, projede kullanılmış malzemelerle bütünlük sağlanması hedeflenmiştir.
https://www.arkitera.com/haber/turkiye-mimarlik-yilligi-2021-icin-secilen-projeler-beli-oldu/